ХАРЧУВАННЯ


Головним завданням у харчуванні дітей від 3 до 7 років є забезпечення нормального росту і розвитку дитячого організму , а також підготовка м’язів, кісток і мозку до різкого зростання розумових і фізичних навантажень і зміни режиму, пов’язаного з початком навчання в школі.
Основні принципи харчування дітей дошкільного віку

  • харчування дітей від 3 до 7 років має повністю забезпечувати дитячий зростаючий організм необхідною енергією для того, щоб у них спостерігалася гарна рухова, розумова і психічна активність;
  • харчування дошкільнят має бути раціональним, збалансованим і містити всі необхідні вітаміни і мікроелементи;
  • харчування має враховувати індивідуальні особливості кожної 
  • в харчуванні необхідно обов’язково дотримуватися технологію обробки продуктів і приготування їжі, а також стежити за якістю і терміном придатності всіх продуктів.

Енергетична “ємність” їжі для дітей дошкільного віку повинна бути наступною – для 3-річної Кожен день в раціоні харчування дітей від 3 до 7 років повинна бути присутня достатня кількість білків, жирів і вуглеводів.
Прекрасними і повноцінними джерелами білка 
Джерела жирів для дитини -
Джерелами вуглеводів
У період активного росту і розвитку дитини дуже важливо забезпечити організм необхідними мінеральними солями і мікроелементами.
Для синтезу білка, регуляції енергетичного і вуглеводно-фосфорного обміну і для хорошої роботи м’язів необхідний магній і натрій (гречана, вівсяна крупа, пшоно, зелений горошок, морква, буряк, салат, петрушка, картопля, родзинки, какао).
Для нормального функціонування щитовидної залози необхідний йод (морська риба, морська капуста, морські водорості), а для нормального росту, розвитку і статевого дозрівання потрібен цинк (м’ясо, ряба, яйця, сир, гречана і вівсяна крупа).
Також організму дошкільнят необхідні вітаміни
Дуже важливо в харчуванні дошкільнят налагодити суворий режим харчування
На сніданокнайкраще запропонувати молочну крупяную кашу або омлет, а також гарячий напій.
Обідповинен обов’язково включати перша страва, а також м’ясо, рибу або овочі.
Полудень і вечеряповинні бути легкими. 
Дітям від 3 до 7 років не рекомендується 
З трьох років 
Правила поведінки
  • Постава пряма.
  • Не можна кричати, співати 
  • Не можна лізти руками в тарілку і гратися з їжею.

















Коментарі